Betöltés

CLAAS traktorok

Az európai szántóföldeken 70 000 ARION, 25 000 AXION és 15 000 CMATIC váltó dolgozik. Az AXION legújabb generációja 10-20%-kal nagyobb nyomatékkal nyűgöz le mindenkit.

Szenvedély hajtja

A CLAAS traktorok munka közben erős, de segítőkész társak. A CLAAS fejlesztőmérnökök folyamatosan azon dolgoznak, hogy a traktorok nagyobb hatásfokkal, megbízhatóan, gazdaságosan segítsék Önt a munkában. Ehhez kapcsolódóan nagy jelentőségű a teljes hajtásrendszer, amely sokkal többet jelent, mint csupán egy erős motor.

A CLAAS POWER SYSTEM név alatt a CLAAS a hajtásrendszer legjobb elemeit ötvözte. A legnagyobb teljesítményt pontosan akkor, amikor arra éppen szükség van. A munkafolyamatokhoz optimalizált üzemanyagtakarékos technológiát, melynek használata hamar kifizetődik.

A CLAAS alacsony fordulatszám-koncepciója üzemanyagot takarít meg és növeli a teljesítményt. A nagyobb teljesítmény és az automatikus motorfordulatszám csökkentik az üzemköltségeket. Az új motorok teljesítik a Tier4 károsanyag-kibocsájtási normát.

A CLAAS traktorok gazdaságos váltótechnológiát kínálnak a legnagyobb kényelem és megbízhatóság mellett. A CLAAS HEXASHIFT váltói játszi könnyedséggel kapcsolhatók egyetlen ujjmozdulattal vagy automatán, a HEXASHIFT váltóautomatikával. A CMATIC fokozatmentes váltótechnológiát jelent, a leggazdaságosabban.

Erő és intelligencia, ez jellemzi a CLAAS traktorokat.

150 000 kényelmi zóna

A kipihent gépkezelők teljesítménye nagyobb. Ezért tervezik mérnökeink a fülkét egy egyszerű jelmondat alapján: a gépnek kell az emberekhez illeszkedni, s nem fordítva.

Az innovatív fülkék kialakításánál a cél a legjobb kilátás elérése és a kezelőelemek kényelmes, kézreálló elrendezése volt. A váltó kezelése igazán egyszerű és nagyon kényelmes.

A felszereltségek között pedig biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót és igényeinek megfelelőt! A CIS felszereltségre annyit lehet mondani: egyszerűen jó. Egyszerű, de nagyszerű a HEXASHIFT terhelés alatt kapcsolható fokozatokkal, a mechanikus kihelyezett körökkel és a CIS kijelzővel.

A CIS+ leginkább azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik kiegészítő elektronikai funkciókkal még kényelmesebben és hatékonyabban akarnak dolgozni, de nincs szükségük a CEBIS változat minden funkciójára. Ez a felszereltség jól áttekinthető, nagyon felhasználóbarát és új kényelmi funkciókkal rendelkezik. Ilyen például a DRIVESTICK menetkar a CMATIC vagy a HEXASHIFT hajtómű kezeléséhez, az ELECTROPILOT keresztkapcsoló irányváltóval, és a beépített 7-collos CIS színes kijelző az összes fontosabb traktorfunkció megjelenítéséhez és beállításához. Ezen kívül, a CIS felszereltségtől való legfontosabb eltérésként, akár hat kihelyezett kör is elérhető.

A CEBIS felszereltség a 12 colos érintőképernyő mellett egy teljesen felhasználóbarát kezelőfelületet tartalmaz az intuitív DIRECT ACCESS gyorselérési gombbal. Ehhez a felszereltségi változathoz tartozik egy multifunkciós kartámasz is 10 szabadon felprogramozható funkciógombbal, és az elismert CMOTION, 3 ujjal kezelhető multifunkciós menetkar.

A felszereltségek között is nagy a választék: A CIS+ felszereltség színes kijelzőjével és elektronikus kihelyezett köreivel a fokozatmentes CMATIC traktorok aranystandardját jelentik.

Traktorgyártás: beruházás a jövőbe

A CLAAS jelenleg intenzíven beruházásokat eszközöl a gyártás modernizálásába. A Le Mans-i traktorgyárban lépésenként magasabb szintre emelik a folyamatokat. A hajtótengelyek intelligens előszerelése mellett bevezetik az AGV-alapú összeszerelést – e betűszó az Autonomous Guided Vehicle, azaz automatikus irányítású, vagy vezető nélküli járművet jelent. Ezek a lapos járművek önállóan viszik végig a traktorokat szinte a teljes szerelési folyamaton. Ebből kifolyólag újra tervezik a gyártás logisztikai koncepcióját. A projekt végeredményeképpen a CLAAS Európa legmodernebb traktorgyártását tudhatja majd magáénak.

PRÓBÁLJA KI MOST!